Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rumba kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 dkg zsír
1,5 dl tej
2 tojás
Krém:
8 dl tej
7 ek liszt
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1 citrom
rum aroma – ízlés szerint
Öntet:
10 dkg főző csoki
5 dkg margarin

Elkészítés:


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit össze dolgozzuk és a tepsi hátlapján három lapot sütünk belőle.
A tejet, lisztet, cukrot sűrű krémmé főzzük, amikor kihűl hozzá adunk 1 citrom levét, ( lehet a héját is bele reszelni - intenzívebb az íze)a margarint bele habosítjuk és a végén rum aromával ízesítjük.
A lapokat kitöltjük, a tetejére csoki mázat öntünk. Másnap szeleteljük.

Rumba kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Pihe-puha sajtos pogácsa
Pihe-puha sajtos pogácsa

A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit (...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almáslepény
Almáslepény

A hozzávalókból összegyúrom a tésztát. Kétfelé osztva kinyújtom a tepsibe. A tetejére simítom a reszelt almát, megszórom fahéjjal és ráteszem a másik tésztát. A tetejét megkenem to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi rögtön puha mézeskalács
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Karácsonyi rögtön puha mézeskalács

Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hercegnő-torta
Hercegnő-torta

A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk