Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
5 dkg zsír
1,5 dl tej
2 tojás
Krém:
8 dl tej
7 ek liszt
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1 citrom
rum aroma – ízlés szerint
Öntet:
10 dkg főző csoki
5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit össze dolgozzuk és a tepsi hátlapján három lapot sütünk belőle.
A tejet, lisztet, cukrot sűrű krémmé főzzük, amikor kihűl hozzá adunk 1 citrom levét, ( lehet a héját is bele reszelni - intenzívebb az íze)a margarint bele habosítjuk és a végén rum aromával ízesítjük.
A lapokat kitöltjük, a tetejére csoki mázat öntünk. Másnap szeleteljük.
Elkészítés: Az összemorzsolt élesztőt a langyos tejben a mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a puha, szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgo...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztom, a fele cukor a sárgájába megy, a fele a fehérjébe (ebbe egy cseppnyi sót is lehet tenni a könnyebb habosodás érdekében). Mivel nekem nincs mixerem, ezért...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesAz alaptésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, és elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, és hűtőben pihentetjük kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször habosra keverjük a mascarponét a tojássárgájával és a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a lime kifacsart levét. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű