1 kocka margarin /25 dkg/
30 dkg cukor
4 tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
2 evőkanál kakaópor
ízesítéshez:
a fehér részhez-citromhéj+vanília
a kakaós részhez fahéj
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk.
Egy kevés tejet /2 evőkanálnyit /hagyjunk a kakaós részhez.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót /szűrővel átszitálva/ és egy kis fahéjat, és a 2 evőkanálnyi tejet, majd kikeverjük.
A másik felébe teszünk egy kis reszelt citromhéját+vaníliát /aroma vagy tasakos van.cuk./
Egy közepes tepsit /24x32/ kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagot.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk, átlósan felszeleteljük és tálaljuk.
A tésztához a margarint a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tészta egyik felét kikent, kilisztezett tepsibe kenjük. A...
Elkészítési idő: 2-2,5 óraA lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...
Elkészítési idő:az élesztőt meleg cukrozott tejben felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal (hájjal) elmorzsoljuk, belerakjuk az élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt, jól összedolgozzuk,...
Elkészítési idő: