20 dkg (kb. 20 db babapiskóta)
1 cs Dr. Oetker csokoládéízű Desszert öntet
2,5 dl tej + 2 dl tej
kb. 3 ek porcukor
1 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl cukrozott habtejszín
25 dkg gesztenyemassza
A 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és a vaníliás cukrokat. Ebbe a cukros tejbe mártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál aljába sorakoztatjuk őket. A gesztenyemasszát egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük. A csokiöntetet az előírásnak megfelelően elkészítjük, a maradék 2,5 dl tejjel, majd elfelezzük. Az öntet egyik felével meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínhabot elsimítjuk a tetején. Az öntet másik felével meglocsoljuk és hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára, hogy a piskóta megpuhuljon.
1 éjszakát a hűtőbe kell tenni és másnap sütni. Vékonyra kell nyújtani, tepsibe tenni és ott összevágni. Tetejét tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni (vagy bármivel -magva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt. 2. Sütőpapír hiányában a tepsit (33x22x6-os) vajazzuk ki, és szórjunk rá kevés zsemlemorzsát. 3. A 3 db almát hámozzuk meg, reszeljük le, és forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit. A csokit és a tejkaramellát vágjuk kis darabokra. Egy tálban keverjük össze az átszitált...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűSzükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a kifliket. 2 Egy tálba kimérjük a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes