70 dkg háztartási keksz
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
25 dkg cukor
2 dl víz
10 dkg vaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
3 dl tej
20 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
A kekszet ledaráljuk, a darált dióval, kakaóporral és a mazsolával összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A vajat, a cukrot és a vizet egy edénybe öntjük, lassú tűzön szirupot főzünk belőle, a kekszre öntjük. Ha túl keménynek tűnik, nem könnyű dolgozni a masszával, adunk hozzá pár evőkanál tejet. A masszát összekeverjük és sütőformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Azért főzzük 3 dl tejjel, hogy sűrű legyen. Mikor elkészült, kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük, majd a kekszre kenjük. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, hozzáadjuk a nem felvert tejszínt és felolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, amíg kissé megszilárdul és szeletelhetjük is.
Fél liter kókusztejet felforralunk leheletnyi sóval, közben egy tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: Egyenletesen beleszórjuk a felforrt tejbe, és lassú tűzön, folyamatos...
Elkészítési idő: 5 percElőször a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyi...
Elkészítési idő: