70 dkg háztartási keksz
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
25 dkg cukor
2 dl víz
10 dkg vaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
3 dl tej
20 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
A kekszet ledaráljuk, a darált dióval, kakaóporral és a mazsolával összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A vajat, a cukrot és a vizet egy edénybe öntjük, lassú tűzön szirupot főzünk belőle, a kekszre öntjük. Ha túl keménynek tűnik, nem könnyű dolgozni a masszával, adunk hozzá pár evőkanál tejet. A masszát összekeverjük és sütőformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Azért főzzük 3 dl tejjel, hogy sűrű legyen. Mikor elkészült, kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük, majd a kekszre kenjük. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, hozzáadjuk a nem felvert tejszínt és felolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, amíg kissé megszilárdul és szeletelhetjük is.
A tojásokat kettéválasztjuk, külön edénybe tesszük a fehérjét és a sárgáját. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a nyírfacukrot és egy csipet sót, majd elektromos kézi habverővel fehé...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű(18-24 db közepes muffinhoz) 25 dkg liszt 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj (vagy 0,7 dl olaj) 5 dkg étcsokoládé 5 dkg tej csokolád...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű