a kakaós laphoz:
7 tojás
14 dkg cukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaó
1 ek olaj
2 ek. víz
6 g sütőpor
a diós laphoz:
7 tojás
14 dkg cukor
8 dkg liszt
8 dkg dió
6 g sütőpor
a krémhez:
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás puding
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 db 3+1 kávé
4 dl baracklekvár
1/2 dl rum
A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom, majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm tepsibe simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Még langyosan leszedem róla a sütőpapírt. Ugyanígy sütöm a másik lapot is, csak azt dióval.
A pudingporokat a tejjel sűrű péppé főzöm. Amikor besűrűsödött, leveszem a tűzhelyről és beleszórom a cukrot, elkeverem, hogy a cukor elolvadjon és hagyom hűlni, közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön be.
A margarint kihabosítom, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverem. Hozzáadom a rumot is. A krémet kettéválasztom, az egyik felébe diót
a másik felébe a 3+1 kávét.
Összeállítom a süteményt: a kakaós lapot vékonyan megkenem baracklekvárral, erre kerül a diós krém, majd a diós lap, amit szintén megkenek baracklekvárral, és a tetejére kenem a kávés krémet.
A hűtőbe teszem megdermedni, ha teljesen kihűlt bevonom a tetejét olvasztott csokoládéval.
Isteni finom süti. Kiadós sütemény, 40 darab szép magas szelet jön ki az adagból.
.
A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész tésztát hűtőben pihentetni kb 1 órát. Vékonyra nyújtani. Szükség szerint lisztezni a deszkán. 6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrni, bele lekvár. Összenyomni a széleit és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatom a rumba és félreteszem. Egy tálba habosra keverem a tojássárgájákat egy csipet sóval, majd felváltva a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, végül hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, kiszaggatjuk, vagy kézzel kis kiflikéket formázunk és kb. 180 fokon (lehetőleg sütőpapíron) kisütjük. Ha kihűlt, porcukorba forgatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű