Családireceptkönyv.hu

mákos kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mákos kocka:
Piskóta: 6 db tojásfehérje,15 dkg cukor,10 dkg őrölt mák, 5 dkg őröletlen mák,6 ek liszt,2 g sütőpor, 2 ek étolaj,
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral és a tojások kemény habjához keverjük, hozzáadjuk az olajat is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük és hadjuk kihűlni.
Krém: 6 db tojássárgája, 15 dkg cukor,20 g van. cukor, 3 dl tej, 3 ek. van pudingpor, 15 dkg vaj.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzá adjuk a pudingpor, majd a tejet és sűrű krémet főzünk belőle és kihűtjük. A vajat felhabosítjuk a van. cukorral és a kihűlt krémhez adjuk, majd a lapon egyenletesen elkenjük. A tetejét kirakjuk kocka alakú háztartási keksszel.A keksz tetejét lelocsoljuk van cukros, kávés, tejjel és a tetejét bevonjuk olvasztott csokival.
0,5 dl kávé, 1 dl tej, 10 g van. cukor.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Püspökkenyér
Püspökkenyér

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőport, és a kefirrel elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, csokit, asza...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olajos piskóta
Olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Epres-túrós süti - OK
Epres - Epres-túrós süti - OK

1. Az epret megmossuk és felezzük. 2. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
NYERS CSOKOLÁDÉTORTA
NYERS CSOKOLÁDÉTORTA

Ha van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le. Az áztatás felszabadítja a mandulában lévő enzimgátlókat, így könnyebb megemészteni. Ha nincs id...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk