• 1/2kg túró
• 2 csomag vaníliás cukor
• 2 evőkanál cukor
• 1 tasak étkezési zselatin
• 2 dl tejföl
• 1 csomag étkezési csoki (Katica)
• extrák: lekvár vagy mazsola
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerincformába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdermed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.
A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A liszttel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszt és a sűrített tejet összekeverjük. Tetszőleges rudakat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk és 20-30 percre hűtőbe tesszük (én nem bírtam várni csak 5 per...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű