35 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg cukor
20 dkg margarin, vagy 15 dkg zsír,
1 dl tej
1 dkg élesztő csipetnyi sütőpor, csipet só.
Töltelék: 12 dkg darált dió, 12 dkg cukor 20 dkg lekvár.
Bevonat: 10 dkg cukorból 3 dkg kakaóból és 3 dkg vajból készült csokoládémáz.
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyútjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a lap széléig mer a kelésnél, a sütésnél terjeszkedik. Az első lapot lekvárral megkenjük és meghittjük darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot azt is hasonlóképpen, kenjük és töltjük.
A harmadik lapot ráhelyezzük 1 órát szobahőmérsékleten, kelesztjük. Tetejét megszurkáljuk, lassan sütjük. A megsült tésztát, ha kihűlt csokival bevonjuk.
. 1. A tésztához a puha vajat először magában, majd a porcukorral jól kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd az alaposan megmosott narancs reszelt héjával íze...
Elkészítési idő:A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: 40 perc