Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt,
1 tojás,
5 dkg cukor
20 dkg margarin, vagy 15 dkg zsír,
1 dl tej
1 dkg élesztő csipetnyi sütőpor, csipet só.

Töltelék: 12 dkg darált dió, 12 dkg cukor 20 dkg lekvár.

Bevonat: 10 dkg cukorból 3 dkg kakaóból és 3 dkg vajból készült csokoládémáz.

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyútjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a lap széléig mer a kelésnél, a sütésnél terjeszkedik. Az első lapot lekvárral megkenjük és meghittjük darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot azt is hasonlóképpen, kenjük és töltjük.
A harmadik lapot ráhelyezzük 1 órát szobahőmérsékleten, kelesztjük. Tetejét megszurkáljuk, lassan sütjük. A megsült tésztát, ha kihűlt csokival bevonjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
lúdlábkrém vagy csokikrém
lúdlábkrém vagy csokikrém

TEJSZINT FELFORRALJUK A CUKORRAL, vegyük lennebb a gázt, szitáljuk bele a kakóport. Főzzük folyamatos keverésssel.amikor kihül hozzáadjuk a vajat,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Lekváros papucs
Lekváros papucs

A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük másnapig. (12-20 órára) Másnap a tésztát ízléstől függően 3 vagy 5 mm vastagra nyújtjuk, majd 2 ujjnyi vas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kevert túrós
Kevert túrós

erre a túró töltelék : 50 dkg turoba izlés szerint cukor és citromhéj kerül, én tettem bele még 3 ek grizt hogy ne legyen folyos , és ezt ràkanalasztam a tésztàra elteritettem, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gesztenyés-babapiskótás krémes
Gesztenyés-babapiskótás krémes

Az alaphoz valókat jól összekeverjük, gyúrjuk! Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen. Krém: a margarin kivételével felfőzzük, majd ha kihűlt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk