4 dl joghurt (vagy aludttej)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg finomliszt
2 ek cukor
1 csipet só
(dupla adag kell)
MIndent összekeverni, majd forró olajban (olajaozott kanállal adagolva) kisütni.
Joghurt helyett mehet tejföl is, vagy felesben joghurt-tejföl, sőt gyümölcsjoghurt is.
Lassú tűzön (4-5 fokozat (9ből)) kb. 4-4 perc, különben nyers marad a közepe, nagyobb lángon pedig megég.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elk...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, majd a vajas masszához keverjük. Végül hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű