A kevert tésztához: 60 dkg liszt, 24 dkg zsír, 10 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor , 20 dkg porcukor, 1 kispohár tejföl
A túrós töltelékhez: 75 dkg túró, 1 vaníliás ízű pudingpor, cukor ízlés szerint, 1/2 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás fehérjének a felvert habja
A tészta hozzávalóit egy tálba pakolom, majd jól kikeverem. Fél órát hagyom pihenni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe a 2/3-át belesimítom. A maradt egyharmadához egy kis tejfölt keverek, hogy könnyebben kanalazható legyen majd a töltelékre. Előmelegített sütőben 190 fokon elősütöm kb. 10 perc alatt. Közben a túrós töltelék hozzávalóit elkeverem, majd az elősütött tésztára kenem. A tetejére a maradék tésztát rákanalazom és visszateszem a sütőbe és aranybarnára sütöm.
A hozzávalókat összedolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk, és letakarva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett deszkán még átgyúrjuk, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNe ne kapcsold be a sütőt, most nem lesz rá szükséged. A keményítőt keverd össze a 4 evőkanál cukorral és adj hozzá egy bögre tejet, folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen. A mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vízhez keverjük és felforraljuk. Folyamatos kavargatás mellett 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, amikor felolvadt, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk hűlni 5 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű