A kevert tésztához: 60 dkg liszt, 24 dkg zsír, 10 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor , 20 dkg porcukor, 1 kispohár tejföl
A túrós töltelékhez: 75 dkg túró, 1 vaníliás ízű pudingpor, cukor ízlés szerint, 1/2 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás fehérjének a felvert habja
A tészta hozzávalóit egy tálba pakolom, majd jól kikeverem. Fél órát hagyom pihenni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe a 2/3-át belesimítom. A maradt egyharmadához egy kis tejfölt keverek, hogy könnyebben kanalazható legyen majd a töltelékre. Előmelegített sütőben 190 fokon elősütöm kb. 10 perc alatt. Közben a túrós töltelék hozzávalóit elkeverem, majd az elősütött tésztára kenem. A tetejére a maradék tésztát rákanalazom és visszateszem a sütőbe és aranybarnára sütöm.
A tojást a zsírral előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, és a maradék hideg tejjel hígítju...
Elkészítési idő: kb 1-óraTejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral. Felfőzzük. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel....
Elkészítési idő:-A lisztet és a porcukrot átszitáljuk egy tálba. -Bele tesszük a zsírt és elmorzsoljuk a cukros liszttel. -Fészket készítünk a tojásnak, aromának és a tejben feloldott szalalkáli...
Elkészítési idő: 90 perc