8 tojásból készítettem egy hagyományos sárga piskótát. 8 tojásból még egy hagyományos sárga piskóta, amibe tettem pár kanál erdei gyümölcs szörpöt, hogy rózsaszín legyen a tészta. De ha nincs szörp, mehet egy kis ételszínezék. Az első sárga lapot ketté vágtam. Az alsó lapot megkentem ribizlilekvárral, majd rá a rózsaszín lap. A rózsaszín lapot megöntöztem sziruppal. Szirup készítése: 25 dkg cukrot, 2,5 dl vízzel felforralni, ha langyos, hozzáadni egy kis puncsaromát vagy 1 dl rumot, és szintén szörpöt vagy ételszínezéket. Ezzel meglocsolni a lapot, majd végül a sárga lapot szintén lekenni lekvárral, megfordítva rátenni a sütire. A tetejére cukormáz: 25 dkg porcukrot kikeverni 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál forró vízzel és egy pici ételszínezékkel. Itt én is ezt használtam, mert a sziruptól nem akart rózsaszín lenni. Majd olvasztott csokival díszíteni.
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütj...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze. A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele. Előmelegített sütőben, 165°C-on süs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű