8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál ásványvíz
8 evőkanál olaj
1 teáskanál étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
A krémhez:
25 dkg cukor
25 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a kakaóport és a cukrot felfőzzük. A pudingokat kevés vízzel elkeverjük, majd együtt felfőzzük a cukros kakaós főzettel. Ízlés szerint tehetünk bele rumot. Darabolt piskó...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA rétestészta készítésének első feltétele a jó, siker dús liszt. Ha a liszt minősége bizonytalan, akkor egy tojás hozzáadásával növelhetjük fehérje tartalmát. 50 dkg lisztet tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kisebb tepsit ki kell rakni egy sor kekszet. Egy pohár tejfölt ki kell keverni 2 ek cukorral, meg két van cukorral, Ezt kell a keksz tetejére kenni. A krém tetejére egy új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű