100 gr süteményliszt (65 gr Barbara, 35 gr Alfa volt most)
50 gr darált mandula
20 gr porcukor
1 ek akácméz
egy csipet őrölt fahéj
egy csipet őrölt gyömbér
egy csipet őrölt szegfűszeg
50 gr margarin
fél csomag vaníliás cukor
fél kk sütőpor
fél citrom reszelt héja
1 db tojás (lehetőleg a legkisebb méretű)
A hozzávalók közül a szárazanyagokat a robotgép táljába mértem, hozzáadtam a margarint, a tojást és a mézet is, majd összeállítottam a tésztát és 1 órára hűtőbe tettem.
Az egy óra leteltével a tésztát szilikon lapon kinyújtottam, kör alakú kiszúróval kiszaggattam.
175 fokos sütőben 12-13 perc alatt megsütöttem a kekszeket.
Sütipecséttel tökéletesen működik.
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy elváljon az edény falától. Belenyomkodjuk egy közepes tepsibe, és 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat elkeverjük. 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskóta előkészítése: A puncsroládhoz 2 tojásból piskótát sütünk, majd ha kihűlt a tészta nagyobb morzsákra csipegetjük szét. Az édes morzsát egy éjszakán át konyharuhával letak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű