100 gr süteményliszt (65 gr Barbara, 35 gr Alfa volt most)
50 gr darált mandula
20 gr porcukor
1 ek akácméz
egy csipet őrölt fahéj
egy csipet őrölt gyömbér
egy csipet őrölt szegfűszeg
50 gr margarin
fél csomag vaníliás cukor
fél kk sütőpor
fél citrom reszelt héja
1 db tojás (lehetőleg a legkisebb méretű)
A hozzávalók közül a szárazanyagokat a robotgép táljába mértem, hozzáadtam a margarint, a tojást és a mézet is, majd összeállítottam a tésztát és 1 órára hűtőbe tettem.
Az egy óra leteltével a tésztát szilikon lapon kinyújtottam, kör alakú kiszúróval kiszaggattam.
175 fokos sütőben 12-13 perc alatt megsütöttem a kekszeket.
Sütipecséttel tökéletesen működik.
Tésztát össze gyurni és 3 db egyforma cipót készíteni, kinyújtani és megkenni a sajtos töltelékkel, szorosan feltekerni,folpakba csomagolni és 24 órára hűtőbe tenni. sütés előtt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent egy tálba teszünk, az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Folpackba teker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy löttyintésnyi tejjel alaposan elkeverjük.(Előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki.) A maradék tejet a vanília magja...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes