Családireceptkönyv.hu

Eclerből Süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
3,5 dl habtejszín
400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér

Bevonat:

45 g vaj
3 evőkanál tej
45 g kakaópor
150 g porcukor

Elkészítés:

Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt.

Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.

A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.

Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.

Bevonat:

Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).

Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.

Eclerből Süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Hamis hájas
Hamis hájas

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

Az összes hozzávalót összekeverjük, majd ha összeállt a massza, kis golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük őket, úgy fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fordított almás
fordított almás

Az almákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A cukrot tedd bele egy edénybe és olvaszd fel, tedd bele a vizet és a vajat. Amikor a cukros keverékben minden alapanyag elolvadt,...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Bögrés almás - OK
Almás - Bögrés almás - OK

1. Egy közepes tepsi alját megolajozzuk (szórhatunk rá zsemlemorzsát). 2. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva kibéleljük vele a tepsi alját. 3. A maradék hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk