Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
3,5 dl habtejszín
400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér
Bevonat:
45 g vaj
3 evőkanál tej
45 g kakaópor
150 g porcukor
Elkészítés:
Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt.
Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.
A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.
Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.
Bevonat:
Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).
Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük, majd ha összeállt a massza, kis golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük őket, úgy fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A cukrot tedd bele egy edénybe és olvaszd fel, tedd bele a vizet és a vajat. Amikor a cukros keverékben minden alapanyag elolvadt,...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű1. Egy közepes tepsi alját megolajozzuk (szórhatunk rá zsemlemorzsát). 2. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva kibéleljük vele a tepsi alját. 3. A maradék hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű