1 l tej
250 g rizs
50 g vaj
1 citrom reszelt héja
100 g mazsola
1 ek. vanília aroma
5 db tojás
150 g cukor
A tejet felrakjuk forrni, beletesszük a vajat, a vanília aromát, a citrom reszelt héját, a mazsolát és puhára főzzük benne a rizst. A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kihűlt rizshez. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és azt is óvatosan hozzá keverjük a rizshez. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával, bele öntjük a masszánkat. előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzűvaéóoz összegyúrjuk, a kosárka formákat kibéleljük és haéványra sütjük. A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük majd gőz főlőtt sűrű k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A bodzavirágokat "leszemesszük" megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 4 tojássárgáját, a vízzel és a cukorral habosra keverjük, ezután hozzátesszük a darált diót, a lisztet, a sütőport, majd hozzákeverjük a 4 tojás (csipet sóval) felvert habját. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű