30 dkg liszt
30 dkg puha vaj
24 dkg darált dió
20 dkg cukor
6 evőkanál baracklekvár
4 tojás
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
24 teáskanál baracklekvár
Csokoládémáz
20 dkg kakaópor
15 dkg cukor
14 dkg puha vaj
Egy nagy tálban dolgozd habosra a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd addig, amíg homogén nem lesz. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a darált dióval. Adj hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd folyamatos keverés mellett adagold a tejjel együtt a tojásos masszához.
A muffintepsit béleld ki ünnepi papírkapszlikkal, és háromnegyedig töltsd meg a mélyedéseket. Tégy mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.
A mázhoz elegyítsd a kakaót és a cukrot, keverd hozzá a puha vajat. Óvatosan melegítsd olvadásig. Arra vigyázz, hogy ne forrjon. A kész mázat csorgasd a muffinok tetejére. Díszítheted cukorkákkal, dióval. Hagyd állni, amíg a csokoládé megköt.
Ezeket jól elkeverjük. A palacsinta tésztánál sűrűbb állagúnak kell lennie. Evőkanállal adagoljuk a felmelegített sütővasba. Ebből a mennyiségből kb. 110 db szokott lenni.
Elkészítési idő:A vajat, cukrot, kakaót gőz felett összefőzzük, majd félrehúzva belekeverjük a már felvert tojást. Visszatesszük a gőz fölé és besűrítjük, bár nekem nagyon nem sűrűsödött már....
Elkészítési idő:Keverd össze a külső réteg hozzávalóit, majd – hasonlóan a keksz kinyújtásához – tedd a masszát két sütőpapír közé, és nyújtófával vagy egy ahhoz hasonló tárggyal nyújtsd 1 centimé...
Elkészítési idő: 15 perc1. A hozzávalókat összegyúrjuk, elosszuk két részre egy nagyobb és egy kisebb tésztára. 2. A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és belerakjuk a közepes tepsibe, kicsit felhúzva a szél...
Elkészítési idő: