menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbómuffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
30 dkg puha vaj
24 dkg darált dió
20 dkg cukor
6 evőkanál baracklekvár
4 tojás
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
24 teáskanál baracklekvár

Csokoládémáz

20 dkg kakaópor
15 dkg cukor
14 dkg puha vaj

Elkészítés:


Egy nagy tálban dolgozd habosra a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd addig, amíg homogén nem lesz. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a darált dióval. Adj hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd folyamatos keverés mellett adagold a tejjel együtt a tojásos masszához.

A muffintepsit béleld ki ünnepi papírkapszlikkal, és háromnegyedig töltsd meg a mélyedéseket. Tégy mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.

A mázhoz elegyítsd a kakaót és a cukrot, keverd hozzá a puha vajat. Óvatosan melegítsd olvadásig. Arra vigyázz, hogy ne forrjon. A kész mázat csorgasd a muffinok tetejére. Díszítheted cukorkákkal, dióval. Hagyd állni, amíg a csokoládé megköt.

Zserbómuffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Flan patissier
Flan patissier

Keverjük össze a tészta hozzávalóiból a lisztet, a cukrot és a sót, majd kis darabokban adjuk hozzá a vajat. Mossuk meg a kezünket hideg vízzel, majd nagyon gyors mozdulatokkal (h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Gesztenye kocka
Gesztenye kocka

A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, majd a 6 tojás felvert habját óv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres mézes keksz
Gyömbéres mézes keksz

A mézet (mézpótlót) és a kókuszolajat egy kicsit felmelegítjük (pl. mikróban). A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd hozzáöntjük a mézes-olajos keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokis vaníliás csiga
Csokis vaníliás csiga

Langyos tejbe tesszük a cukrot, elmorzsoljuk az élesztőt benne és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk