Tésztához:
6 tojás
30 dkg cukor
15 evőkanál víz
30 dkg liszt
15 dkg darált dió
1/2 csomag sütőpor
diónyi vaj
3 dl cukrászhab a tetejére
Krémhez:
1 csomag vaníliás puding
4 evőkanál cukor
2 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál vaníliás cukor
4 tojássárgája
3 dl tej
2 dl habtejszín
15 dkg rama
A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérje habot.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb.25-30 perc alatt.
A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a tejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük (ha siketünk vízfürdőben), majd a kihabosított ramaval sima krémmé keverjük.
Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk (mert ez megtartja a formáját) és a krémre kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhetjük.
A tojásokat szétválasztás nélkül, a cukorral habosra keverem, majd lassan adagolva mehet hozzá az olaj, tej, végül a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról. A puha vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes