25 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
20 dkg margarin
12 dkg őrölt dió
és még 2 csomag vaníliás cukor
A lisztebe belekeverjük a sütőport és 1 csomag vaníliás cukort és a diót. Elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összedolgozzuk. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 kk tejfölt. A tésztából kis kifliket formálunk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kisűlt, még melegen beleforgatjuk porcukorba, melybe belekevertük a 2 csomag vaníliás cukrot is.
A kihűlt lapokat három felé vágjuk,oly módon,hogy a középső lap valamivel szélesebb legyen ,mint a két szélső. A betöltés előtt minden lapot kenni kell,hogy megfelelően tapadjanak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjűk a sűtöpóral a sóval -A tojásokat a cukorral simára kavarjuk,hozzá adjuk a túrót és a citrom reszelt héját ősssze kavarjuk,bele keverjük a margarint és felvá...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom A lisztet átszitálom, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz