Hozzávalók 35 kockához:
a tésztához:
3 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
a málnás krémhez:
30 dkg málna
8 dkg cukor
1/2 csomag (2 dkg) vaníliaízű pudingpor
2 evőkanál víz
a vaníliás krémhez:
1,5 csomag (6 dkg) vaníliaízű pudingpor
12 dkg cukor
7 dl tej
a tetejére:
35 négyzet alakú háztartási keksz
málnaszemek, -levélkék
A piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam a lisztet és a fehérjékből vert kemény habot, óvatosan összeforgattam.
Sütőpapírral bélelt, 18 x 27 centis, magas falú tepsibe öntöttem és előmelegített, 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve papírral együtt kifordítottam egy tálcára, lehúztam róla a sütőpapírt és a piskótát ügyesen visszahelyeztem a tepsibe.
(Itt jegyezném meg, hogy az eredeti leírás szerint készült a piskóta, de nekem nem igazán jött be ez a tészta, eléggé morzsálódott. Ezért szerintem mindenki nyugodtan süsse a saját jól bevált, vizes vagy akár zsiradékkal készített piskótáját, legközelebb én is olajos tésztát fogok hozzá sütni.)
Amíg sült a piskóta, elkészítettem a málnapürét, úgy, hogy lehetőleg akkorra legyen kész, amikorra kisül a piskóta.
A málnaszemeket megtisztítottam, óvatosan megmostam, lábasba tettem a cukorral együtt és egy fakanállal eldörzsöltem, pépesítettem - maradtak benne nagyobb darabok, de ez nem baj.
A cukros málnát melegíteni kezdtem, közben a pudingport elkevertem a vízzel, majd a jól felmelegedett málnához adtam és pár perc alatt sűrűre főztem.
A kész, forró málnapürét a tepsibe időközben visszahelyezett, meleg piskótalapra halmoztam, elegyengettem.
A vaníliakrémhez a pudingport elkevertem a cukorral és kevéske tejjel, majd hozzáadtam a többi tejet is, és pudingot főztem belőle.
A kész, forró pudingot merőkanállal adagolva, óvatosan a málnapüré tetejére halmoztam (nem baj, ha a tészta mellett oldalra is lefolyik kicsit, nálunk pont ezek a pudingosabb széle-szeletek voltak kapósak).
Végül a tetejét kiraktam háztartási kekszekkel úgy, hogy a kekszek között pár milliméter távolságot hagytam, hiszen a meleg pudingtól átpuhulnak.
Amikor kihűlt, a tepsit folpackkal takartam le és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap a kekszek mentén szeleteltem, tetejét málnával díszítettem (megszórhatjuk porcukorral is vagy nyomhatunk tejszínhabrózsát is a kockák tetejére, ez most a nagy meleg okán elmaradt).
A sütőport a liszttel elvegyítjük, és az összes hozzávalót egy tálban alaposan elkeverjük, majd egy kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben (180 fok, vagy 4-es fokozat) sütjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. --A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. --A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, o...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA forró kávéban feloldunk 15 dkg kristálycukrot, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Habot verünk a tejszínbol a porcukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a sűrített tejet a hid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sütőport és a cukrot összekeverjük, tálba szitáljuk. 2. A muffin formát vajjal kikenjük, a tojást a joghurttal és vajjal elkeverjük. 3. A joghurtos masszát h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű