6 db tojás, 30 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 45 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 dl tej, 80 dkg magozott meggy
Előmelegítjük a sütőt.
A margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.Add hozzá a tojássárgájákat, a tejet majd apránként a liszttel elkevert sütőport. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen szórd rá a kimagozott és lecsepegtetett meggyet, Told be az előmelegített sütőbe kb.180 C-on kb 40 percre. A hőfokot pár perc múlva csökkentsd egy kicsit! Ha langyosra kisült, szeleteld fel és porcukorral szórd le ! :)
Amikor kimérted a lisztet, a sütőport keverd bele! Egyenletesen :)
tej, cukor melegít, vanília. Hozzá tejes vanília ,sűrűre főz, fopack Tojásfehérje felver,cukor, tojássárga ver , szódapor, liszt, mák tepsi 29x33, 180 fok 15 perc.alsó-felső Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézkb. 25 darabhoz 10 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió 2 csapott evőkanál porcukor 5 dkg aszalt sárgabarack kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár (a lekvár állagától füg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet olvasszuk fel vízfürdőn, ha kristályos. Liszteket szitáljuk össze a szódabikrabónával, kakaóval, sóval és a fűszerekkel. Használhatunk állványos krém keverőt, vagy kézi ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű