6 db tojás, 30 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 45 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 dl tej, 80 dkg magozott meggy
Előmelegítjük a sütőt.
A margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.Add hozzá a tojássárgájákat, a tejet majd apránként a liszttel elkevert sütőport. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen szórd rá a kimagozott és lecsepegtetett meggyet, Told be az előmelegített sütőbe kb.180 C-on kb 40 percre. A hőfokot pár perc múlva csökkentsd egy kicsit! Ha langyosra kisült, szeleteld fel és porcukorral szórd le ! :)
Amikor kimérted a lisztet, a sütőport keverd bele! Egyenletesen :)
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Andi a titkokat is megosztott...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mosolygós almákat kockázva, héjastul dobd a turmixba, ugorjanak utánuk az aszalt gyümik és a diófélék nagy része. Öntsd nyakon a bandát pici vízzel és wrmmm - wrmmm!! Nem baj, ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű