Tészta :
- 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.
- 6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.
- 6 tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben 170 - 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk jól kihűlni. 30 * 22 cm-es tepsiben készült.
Túrókrém : 20 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 50 dkg szitán áttört túrót és egy citrom lereszelt héját.
Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor
A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz.
Összeállítás : A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen, de nem forrón kell ! )
Rakhatunk a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.
Sütőpapíron süsd, akkor könnyen kivehető. Kb. 20 perc alatt megsül, 180 fokon.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk az előzőekhez. A narancs héját lereszeljük és kifacsarjuk a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30 x 40-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fogunk egy pástétom formájú sütiformát, majd folpack-kal kibéleljük. 2. A keksszel körbe-, illetve az aljára rakjuk. 3. Megfőzzük a pudingot, de úgy, hogy csak kb. 8 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz