Hú
Húsz deka margarint összHedolgozunk húsz deka liszttel, hozzáteszünk kevés tejben feloldott két deka élesztőt, öt deka porcukrot és pici sót. Jól összegyúrjuk, és a tésztát hat cipóra osztjuk. A cipókat kerek torta formájúra nyújtjuk és tetszés szerint több részre elosztjuk. A felső, széles végénél mindegyik lapocskára finom lekvárt teszünk, felgöngyölítjük, tepsibe tesszük, a tetejére tojássárgáját kenünk és megkelesztjük. Amikor megsült, vaníliás porcukrot hintünk rá.
Az élesztőt az 1ek liszttel és a 1 tk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.A 80 dkg lisztet a 20 dkg margarinnal 10 dkg zsírral,2 dl tejföllel, 1 tojással,a sóval és az él...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat egy csipet sóval, a mézzel, cukorral, vízzel és az olajjal, jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel összekevert lisztet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA puha rámát a cukrokkal kikeverni, hozzá a kakaóport, végül a gyengén felvert fehérjét hozzákeverni, egyneműsíteni. A cipókat egyenként jó vékonyra kinyújtani, krémmel megkenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral dolgozzuk ki alaposan, öntsük rá a tejet, keverjük össze. A kb másfél centis karikákra vágott kifliket áztassuk néhány másodpercig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű