30 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
30 g cassava gari (cassava gari ITT!)
50 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
100 g házi készítésű kókusztej (kókusztej recept ITT!)
10 g Szilas mandula aroma
+ 20 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
Csoki hozzávalói:
50 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
50 g kakaóvaj (lehet kókuszolaj is) (kakaóvaj ITT!)
50 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
100 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Formázáshoz:
18,5×9,5 cm-es szilikonos táblás csoki forma (Itt rendelhető!)
Először készítsük el a “marcipánt “:
Keverjük össze a lisztet a cassava garival.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és forraljuk fel.
Vegyük alacsony hőfokra a hőmérsékletet, adjuk a folyadékhoz a lisztet és 1 percig, állandó kevergetés közben sűrítsük be.
Ezután vegyük le a tűzhelyről az edényt, majd keverjük a masszához az olajat és az aromát.
Felhasználás előtt hűtsük langyosra.
Ha kihűlt a massza osszuk 3 egyenlő súlyú darabra.
Kissé gyúrjuk át poreritriten a darabokat és nyújtsuk mindegyiket 9×18 cm-es lappá (azért kell kisebbnek lennie, mint a forma, hogy a csoki az oldalát is bevonja).
Hagyjuk a konyhapulton őket, míg elkészítjük a csokit.
Csoki elkészítése:
A poreritritet keverjük össze a sóval.
Mérjük ki és szitáljuk át a kakaóport.
Rakjuk egy kisebb edénybe a kókuszolajat és a kakaóvajat, majd alacsony hőfokon olvasszuk fel őket.
Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá az édesítőt, majd keverjük össze.
Ezután öntsük hozzá a kakaóport, és dolgozzuk el benne csomómentesre.
Összeállítás:
Öntsünk a formába kb. 40 g csokit, simítsuk el és dermedésig, majd rakjuk fagyasztószekrénybe.
Ha megdermedt,rakjuk bele a “marcipán” lapot, majd öntsünk rá szintén 40 g csokit.
Simítsuk el a tetejét és fagyasztóban dermesszük meg.
Ha megkeményedett, vegyük ki a formából a csokit, majd a fentiek szerint készítsük el a többit is.
3 tábla lesz.
A 3 tábla csoki súlya: 464 g
1 tábla csoki súlya: 153 – 156 g
Egy tábla csoki 7 db csíkból áll (egy csík 5 db kocka).
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 3,4 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát (poliol nélkül): 3,8 g
Alapanyag ára kakaóvajjal (100 g-nak): 276 Ft
Tészta: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vágott diót és végül a 4 tojásfehérje habját. Krém: A tejet, a lisztet, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd a felmelegített vajat is hozzáadjuk. Végül a tojássárgát, és jól összedolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür die Pavlovas die Eiweiße, 1 Prise Salz und den Essig mit den Quirlen eines Handrührers halb steif schlagen. Zucker langsam einrieseln lassen, dabei zu einem steifen Eischnee w...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel külön-külön fölverjük a tojásfehérjét és a -sárgáját, majd a sárgájába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a darált mandulát, a gesztenyét meg a szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű