Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipán töltelékes csoki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
30 g cassava gari (cassava gari ITT!)
50 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
100 g házi készítésű kókusztej (kókusztej recept ITT!)
10 g Szilas mandula aroma
+ 20 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
Csoki hozzávalói:
50 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
50 g kakaóvaj (lehet kókuszolaj is) (kakaóvaj ITT!)
50 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
100 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)

Elkészítés:


Formázáshoz:
18,5×9,5 cm-es szilikonos táblás csoki forma (Itt rendelhető!)
Először készítsük el a “marcipánt “:

Keverjük össze a lisztet a cassava garival.

Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és forraljuk fel.

Vegyük alacsony hőfokra a hőmérsékletet, adjuk a folyadékhoz a lisztet és 1 percig, állandó kevergetés közben sűrítsük be.

Ezután vegyük le a tűzhelyről az edényt, majd keverjük a masszához az olajat és az aromát.

Felhasználás előtt hűtsük langyosra.

Ha kihűlt a massza osszuk 3 egyenlő súlyú darabra.

Kissé gyúrjuk át poreritriten a darabokat és nyújtsuk mindegyiket 9×18 cm-es lappá (azért kell kisebbnek lennie, mint a forma, hogy a csoki az oldalát is bevonja).

Hagyjuk a konyhapulton őket, míg elkészítjük a csokit.

Csoki elkészítése:

A poreritritet keverjük össze a sóval.

Mérjük ki és szitáljuk át a kakaóport.
Rakjuk egy kisebb edénybe a kókuszolajat és a kakaóvajat, majd alacsony hőfokon olvasszuk fel őket.

Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá az édesítőt, majd keverjük össze.

Ezután öntsük hozzá a kakaóport, és dolgozzuk el benne csomómentesre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Összeállítás:

Öntsünk a formába kb. 40 g csokit, simítsuk el és dermedésig, majd rakjuk fagyasztószekrénybe.

Ha megdermedt,rakjuk bele a “marcipán” lapot, majd öntsünk rá szintén 40 g csokit.

Simítsuk el a tetejét és fagyasztóban dermesszük meg.

Ha megkeményedett, vegyük ki a formából a csokit, majd a fentiek szerint készítsük el a többit is.

3 tábla lesz.

A 3 tábla csoki súlya: 464 g

1 tábla csoki súlya: 153 – 156 g

Egy tábla csoki 7 db csíkból áll (egy csík 5 db kocka).
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 3,4 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát (poliol nélkül): 3,8 g
Alapanyag ára kakaóvajjal (100 g-nak): 276 Ft

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrienn
Szilon szelet
Szilon szelet

Tészta: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vágott diót és végül a 4 tojásfehérje habját. Krém: A tejet, a lisztet, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

Először a száraz alapanyagokat a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd a felmelegített vajat is hozzáadjuk. Végül a tojássárgát, és jól összedolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pavlovas mit Erdbeeren
Pavlovas mit Erdbeeren

Für die Pavlovas die Eiweiße, 1 Prise Salz und den Essig mit den Quirlen eines Handrührers halb steif schlagen. Zucker langsam einrieseln lassen, dabei zu einem steifen Eischnee w...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Gesztenyés álomtorta
Gesztenyés álomtorta

Habverővel külön-külön fölverjük a tojásfehérjét és a -sárgáját, majd a sárgájába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a darált mandulát, a gesztenyét meg a szódabikarbóná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk