menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipán töltelékes csoki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
30 g cassava gari (cassava gari ITT!)
50 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
100 g házi készítésű kókusztej (kókusztej recept ITT!)
10 g Szilas mandula aroma
+ 20 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
Csoki hozzávalói:
50 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
50 g kakaóvaj (lehet kókuszolaj is) (kakaóvaj ITT!)
50 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
100 g szitált Szafi Reform poreritrit a gyúráshoz nyújtáshoz (Szafi Reform poreritrit ITT!)
1 g Szafi Reform só (Szafi Reform himalaya só ITT!)

Elkészítés:


Formázáshoz:
18,5×9,5 cm-es szilikonos táblás csoki forma (Itt rendelhető!)
Először készítsük el a “marcipánt “:

Keverjük össze a lisztet a cassava garival.

Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és forraljuk fel.

Vegyük alacsony hőfokra a hőmérsékletet, adjuk a folyadékhoz a lisztet és 1 percig, állandó kevergetés közben sűrítsük be.

Ezután vegyük le a tűzhelyről az edényt, majd keverjük a masszához az olajat és az aromát.

Felhasználás előtt hűtsük langyosra.

Ha kihűlt a massza osszuk 3 egyenlő súlyú darabra.

Kissé gyúrjuk át poreritriten a darabokat és nyújtsuk mindegyiket 9×18 cm-es lappá (azért kell kisebbnek lennie, mint a forma, hogy a csoki az oldalát is bevonja).

Hagyjuk a konyhapulton őket, míg elkészítjük a csokit.

Csoki elkészítése:

A poreritritet keverjük össze a sóval.

Mérjük ki és szitáljuk át a kakaóport.
Rakjuk egy kisebb edénybe a kókuszolajat és a kakaóvajat, majd alacsony hőfokon olvasszuk fel őket.

Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá az édesítőt, majd keverjük össze.

Ezután öntsük hozzá a kakaóport, és dolgozzuk el benne csomómentesre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Összeállítás:

Öntsünk a formába kb. 40 g csokit, simítsuk el és dermedésig, majd rakjuk fagyasztószekrénybe.

Ha megdermedt,rakjuk bele a “marcipán” lapot, majd öntsünk rá szintén 40 g csokit.

Simítsuk el a tetejét és fagyasztóban dermesszük meg.

Ha megkeményedett, vegyük ki a formából a csokit, majd a fentiek szerint készítsük el a többit is.

3 tábla lesz.

A 3 tábla csoki súlya: 464 g

1 tábla csoki súlya: 153 – 156 g

Egy tábla csoki 7 db csíkból áll (egy csík 5 db kocka).
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 3,4 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát (poliol nélkül): 3,8 g
Alapanyag ára kakaóvajjal (100 g-nak): 276 Ft

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Štanglice sa keksom i čokoladom
Štanglice sa keksom i čokoladom

Dobro umutiti 3 cijela jajeta sa 150g šećera i jednom kesicom vanilinog šećera. Staviti šerpu na jako blagu vatru ili na paru uz stalno miješanje. Poslije jedno 5 minuta dodat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Fonott kalács
Fonott kalács

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt té...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar Műzli szelet
Műzli szelet

A cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborít...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brownie
Brownie

Cukrot tojással felverni. Vajat , csokit tejszínnel felolvasztani, összekeverni. Tepsit kizsírozni, kilisztezni. Összekeverni liszet a végén beletenni, tepsibe tenni megsütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk