28 dkg liszt,
20 dkg vaj, nem margarin,
2 dl tejföl,
egy csipet só,
Ezt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!!Olvasóinktól:
1.,Töltelék:
30dkg porcukor
3 tojasfeherje —
gőz felett kemeny habnak verjuk fel ezzel töltjük meg
2.,
Krém ::: egy doboz 200 ml Hulala tejszinhabot felverni kemény habbá s egy csomag gesztenyepürét belereszelni. Majd óvatosan összekeverni ( Laci bácsi Így csinálta ) nagyon finom !!!
Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe bele keverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony ma...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tesszük a vajat, barna cukrot, csokicseppet és a kakaót. Mikor felolvadt és egynemű a massza, félrehúzzuk és beledolgozzuk a tojást, a sóval és szódabikarbónával elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű