Családireceptkönyv.hu

Nagymama habrolója


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



28 dkg liszt,
20 dkg vaj, nem margarin,
2 dl tejföl,
egy csipet só,

Elkészítés:


Ezt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!!Olvasóinktól:

1.,Töltelék:

30dkg porcukor
3 tojasfeherje —
gőz felett kemeny habnak verjuk fel ezzel töltjük meg
2.,
Krém ::: egy doboz 200 ml Hulala tejszinhabot felverni kemény habbá s egy csomag gesztenyepürét belereszelni. Majd óvatosan összekeverni ( Laci bácsi Így csinálta ) nagyon finom !!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós túrós süti
Kakaós túrós süti

A töltelékhez a hozzávalókat elkeverem. A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a puha vajat, majd amikor elkevertem, hozzáadom a többi hozzávalót....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarackos szelet rostos ősziléből
Őszibarackos szelet rostos ősziléből

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt rózsakalács
Kelt rózsakalács

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel,és a hozzávalókat alaposan kidagasszuk. 1 órát keljen. 4 fele osztom,és minden cipót is kb 7-8 fele osztom.A túrót cukorral,van.cukorral i...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk