28 dkg liszt,
20 dkg vaj, nem margarin,
2 dl tejföl,
egy csipet só,
Ezt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!!Olvasóinktól:
1.,Töltelék:
30dkg porcukor
3 tojasfeherje —
gőz felett kemeny habnak verjuk fel ezzel töltjük meg
2.,
Krém ::: egy doboz 200 ml Hulala tejszinhabot felverni kemény habbá s egy csomag gesztenyepürét belereszelni. Majd óvatosan összekeverni ( Laci bácsi Így csinálta ) nagyon finom !!!
A töltelékhez a hozzávalókat elkeverem. A tésztához az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a puha vajat, majd amikor elkevertem, hozzáadom a többi hozzávalót....
Elkészítési idő: 45 percA tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, közben szórjunk bele 15 dkg kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A tojássárgájákat a masszába dolgozzuk, és lazán be...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel,és a hozzávalókat alaposan kidagasszuk. 1 órát keljen. 4 fele osztom,és minden cipót is kb 7-8 fele osztom.A túrót cukorral,van.cukorral i...
Elkészítési idő: 2,5 óra