28 dkg liszt,
20 dkg vaj, nem margarin,
2 dl tejföl,
egy csipet só,
Ezt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!!Olvasóinktól:
1.,Töltelék:
30dkg porcukor
3 tojasfeherje —
gőz felett kemeny habnak verjuk fel ezzel töltjük meg
2.,
Krém ::: egy doboz 200 ml Hulala tejszinhabot felverni kemény habbá s egy csomag gesztenyepürét belereszelni. Majd óvatosan összekeverni ( Laci bácsi Így csinálta ) nagyon finom !!!
A tésztát mindig a sütés elötti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét (125 gram) a liszttel (250 gram) elmorzsoljuk, a fele sóval (1 mokkáskanál) és a sütőporral (fél cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan összedolgozunk. Egy tepsibe kanál segítségével belecsurgatjuk a tésztát, vagy muffin formába adagoljuk. 180-200 fokon 15 perc alatt készre süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet aprítógépben finomra mixeljük. A tojások sárgáját, a porcukorral krémesre keverjük, hozzákeverjük a mascarponét, majd a kemény habbá vert tojások fehérjét is hozzákeverj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű