Családireceptkönyv.hu

Nagymama habrolója


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



28 dkg liszt,
20 dkg vaj, nem margarin,
2 dl tejföl,
egy csipet só,

Elkészítés:


Ezt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!!Olvasóinktól:

1.,Töltelék:

30dkg porcukor
3 tojasfeherje —
gőz felett kemeny habnak verjuk fel ezzel töltjük meg
2.,
Krém ::: egy doboz 200 ml Hulala tejszinhabot felverni kemény habbá s egy csomag gesztenyepürét belereszelni. Majd óvatosan összekeverni ( Laci bácsi Így csinálta ) nagyon finom !!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Házi vaníliás puding
Házi vaníliás puding

A tojás sárgáit először magában, majd a tejet hozzáadva jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot és a lisztet. Ezeket folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, forrástó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis linzer Karácsonyra
Csokis linzer Karácsonyra

begyurjuk sietve nehogy túl ellágyuljon a tésztát ,vékonyra kinyújtjuk ,kiszaggatjuk külömböző formákkal 15-20 percig sütjük ha kihült megkenjük a krémmel ( lehet lekvárral is...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Őszibarack
Őszibarack

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Alma fahéjas bundában
Alma fahéjas bundában

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Egy tálba üssük bele a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk