28 dkg liszt,
20 dkg vaj, nem margarin,
2 dl tejföl,
egy csipet só,
Ezt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!!Olvasóinktól:
1.,Töltelék:
30dkg porcukor
3 tojasfeherje —
gőz felett kemeny habnak verjuk fel ezzel töltjük meg
2.,
Krém ::: egy doboz 200 ml Hulala tejszinhabot felverni kemény habbá s egy csomag gesztenyepürét belereszelni. Majd óvatosan összekeverni ( Laci bácsi Így csinálta ) nagyon finom !!!
A tojás sárgáit először magában, majd a tejet hozzáadva jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot és a lisztet. Ezeket folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, forrástó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbegyurjuk sietve nehogy túl ellágyuljon a tésztát ,vékonyra kinyújtjuk ,kiszaggatjuk külömböző formákkal 15-20 percig sütjük ha kihült megkenjük a krémmel ( lehet lekvárral is...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Egy tálba üssük bele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű