Családireceptkönyv.hu

Fehér csokis ricottás sajttorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


18 cm átmérőjű tortaformához:

• 15 dkg keksz (pl. Zabfalatok)
• 8 dkg vaj
• 50 dkg ricotta
• 20 dkg fehér csokoládé
• 2 dl tejszín
• 4 darab lapzselatin
• cukor ízlés szerint (kb. 4 evőkanál)

A díszítéshez:
• 10 dkg fehér csokoládé
• 1 darab gránátalma magjai

Elkészítés:


A kekszet törjük össze morzsa állagúra. Olvasszuk meg a vajat, keverjük el a kekszmorzsával. A „tésztát” lapogassuk bele egy kapcsos tortaformába, és tegyük hűtőbe.
Törjük kockára a fehér csokoládét. A tejszínt forraljuk fel, egyenként keverjük el benne a zselatinlapokat, majd adjuk hozzá a fehér csokoládét, és folyamatosan kevergessük, míg elolvad. Ha sima a krém, keverjük el a ricottával, és adjuk hozzá a cukrot. Kenjük a krémet a megszilárdult kekszalapra, és hűtsük minimum 4-5 órán át. Késsel válasszuk le a krémet a tortaformáról, mielőtt szétnyitjuk.
A díszítéshez készítsünk csokoládéforgácsot: a csokoládét fordítsuk sima felével felfelé, támasszuk meg, hogy ne csúszkáljon. Egy széles, vékony pengéjű kést 45 fokban tartva, toló mozdulattal szeljünk le vékony szeleteket a felszínéről. Szórjuk a forgácsokat a tortára, majd szedjük ki a félbevágott gránátalma magjait, és azokat is hintsük rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia mákos
Francia mákos

A margarínt a tojássárgájával kikeverem. A pudingot elkészítem, ha kihűlt akkor összekeverem. Ezután összeraktam a süteményt. Mézes lap-krém-piskóta-krém-mézes lap-vékony krém-...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Madeleine
Madeleine

A cukrot a vaníliás cukorral, a tojással és a sóval elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat és a lisztet. Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha nem szilikon a form...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusz kocka
Kókusz kocka

Tészta: a cukrot, a tojást, a vajat, a mézet, a tejet és a szódaport kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben sütjük. Még melegen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk