Családireceptkönyv.hu

reszelt túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Reszelt túrós

Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, fél cs. sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 ek kakaópor
Összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük. ( én a mélyhütőbe szoktam egy 20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. )
Töltelék: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor
Jól összekeverjük, majd 5 dkg darált kekszet keverünk hozzá, végül a 4 tojás habját is óvatosan belekeverjük.
Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajt a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.
Kis fokozaton, lassan sütöttem egy 30 * 22 cm-es tepsiben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós narancsos briós (Szabi)
Kakaós narancsos briós (Szabi)

A tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel. Az utolsó p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kavart túrós
Kavart túrós

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Georgina
Indiáner fánk
Indiáner fánk

Szétválasztjuk a tojást, a sárgáját a vízzel elkeverjük, és a liszt 1/4-ed részével sima péppé keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük. A sárgás péphez ad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Vajas fánk sütőben sütve, élesztő nélkül
Vajas fánk sütőben sütve, élesztő nélkül

Édes tésztához némi édesítőt, aszaltgyümölcsöket, kókuszreszeléket érdemes beleszórni, a sóshoz pedig kicsivel több sót, apróra vágott zöldfűszereket, sajtot, olívabogyót, apróra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk