20 dkg kimagozott szilva
1 dl rum
25 dkg liszt
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1,5 teáskanál fahéj
1 db tojás
0,8 dl olaj
2,5 dl natúr joghurt
A megmosott, kimagozott szilvákat apróra felkockázzuk, meglocsoljuk rummal. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a gyümölcs 3/4 részével. A kész tésztát muffinpapírokba töltjük, a tetejét megszórjuk a maradék szilvával és egy kis fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük
tojásfehérjéből kemény habot verünk. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, majd óvarosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. Kivajazott tortaformában sütjük 180 °C-on 40 percet.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a hideg vajat,majd hozzágyúrjuk a porcukrot,mézet,tojássárgát,sót,fűszert.Egy-két órára hűtőbe tesszük.Ezután kissé átgyúrjuk és 4-5 mm vastagságúra kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát porcukrozott formába nyomjuk, aminek a közepébe készítünk fakanál nyelével egy mélyedést, ahova a krémet töltjük. Krém: A tojást, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt. A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű