20 dkg kimagozott szilva
1 dl rum
25 dkg liszt
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1,5 teáskanál fahéj
1 db tojás
0,8 dl olaj
2,5 dl natúr joghurt
A megmosott, kimagozott szilvákat apróra felkockázzuk, meglocsoljuk rummal. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a gyümölcs 3/4 részével. A kész tésztát muffinpapírokba töltjük, a tetejét megszórjuk a maradék szilvával és egy kis fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral a vendégváró sós sütiknek. A friss leveles tésztát hajtogasd ki a csomagolásból, vágd fel kb. 2 centi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd összeöntjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután hozzákeverjük a tejet, majd hozzászitáljuk a sütőporral összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fent sorolt alapanyagot összegyúrjuk egy kevés tejjel,vagy tejföllel, 3 részre osztjuk megsütjük. Egy lapot elmorzsolunk 1 pohár tejben, adunk hozzá 1 vaníliacukrot, majd ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű