20 dkg kimagozott szilva
1 dl rum
25 dkg liszt
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1,5 teáskanál fahéj
1 db tojás
0,8 dl olaj
2,5 dl natúr joghurt
A megmosott, kimagozott szilvákat apróra felkockázzuk, meglocsoljuk rummal. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a gyümölcs 3/4 részével. A kész tésztát muffinpapírokba töltjük, a tetejét megszórjuk a maradék szilvával és egy kis fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött. Igyekezzünk jó minőségű fehér csokoládét vásárolni, mert a gyengébb minőségnél előfordul, hogy be grízesedik olvasztás közben. A vajat...
Elkészítési idő:Elkészítés: A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókus...
Elkészítési idő:A rizslisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy tálba. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az édesítővel és mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt is. A s...
Elkészítési idő: