30 dkg. liszt,
4 db. alma nagy lyukú reszelőn reszelve.
2 db. tojás,
2 ek. cukor,
1 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tk. fahéj,
Olaj a sütéshez.
lekvár, v. dzsem.
A lereszelt almához adom a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, a cukrokat, fahéjt és jól összegyúrom. Kanállal forró olajban mindkét oldalát kisütöm. Lekvárral, ill. dzsemmel tálalom.
Egy nagy keverőtálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Beletesszük a tojássárgáját, tejet és vaníliát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaót, sót és fokozatosan adag...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összekeverjük. A margarint nagy lyukú sajtreszelőn hozzáreszeljük, így könnyebb összekeverni az egészet. Gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd 3/4 részét...
Elkészítési idő:A tésztához habosra keverünk 4 tojássárgáját , 1 egész tojást , porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajt, és a sütőport, majd megsütjük. A krémhez: H...
Elkészítési idő: 1 oraA tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...
Elkészítési idő: