menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra (tiszta suly )
80 deka cukrot számítunk.
2 bögre forró víz
2 kávéskanál citrom só

Elkészítés:


A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük
Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


Babi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kapros túrós gluténmentesen
Kapros túrós gluténmentesen

Először elkészítjük a tölteléket, a +2 ek rizsdara kivételével mindent elkeverünk. Ezután a lisztek keverékét elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta - Vaníliás palacsinta
Palacsinta - Vaníliás palacsinta

1. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. 2. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Key Lime Pie
Key Lime Pie

A sütőt melegítsük 175°C-ra előre. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodjuk bele egy 22 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy peremet is kialakítunk neki. Tegyük a sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros krémes (paleo)
Szilvalekváros krémes (paleo)

A sárga lapokhoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk