menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra (tiszta suly )
80 deka cukrot számítunk.
2 bögre forró víz
2 kávéskanál citrom só

Elkészítés:


A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük
Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


Babi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos mousse szelet
Citromos mousse szelet

Egy nagy tálban keverjük össze a felvert feltöltéssel, sűrített tej, gyümölcslé és lelkesedés. Öntsük az előkészített kéreg és fagyasztva 3-5 órán át, vagy amíg a cég. * Ha a cook...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Álom sütemény
Álom sütemény

A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes - Meggyes-mákos süti
Meggyes - Meggyes-mákos süti

1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval, belemorzsoljuk a margarint , a tojással és tejföllel gyúrunk egy rugalmas tésztát, amit 3-fele osztunk. 2. A darált mákot összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fanta szelet (nagy adag)
Fanta szelet (nagy adag)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége előtt hozzáadjuk a porcukrot. Utána hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport, sütőport és utoljára az olajat. Mindent szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk