érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra (tiszta suly )
80 deka cukrot számítunk.
2 bögre forró víz
2 kávéskanál citrom só
A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük
Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk. Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk neg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet (megsózzuk),a felforralt a vajat, (beledobjuk ha felolvadt), és a lisztet összekeverjük. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. 5 percre letakarjuk, majd ha...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézElőször a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd a sütőpor-kakaó-liszt keverékét beleforgatjuk. Formákba öntjük és kb 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben sütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 2. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 2. Kisebb méretű, sü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű