menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalmasajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett birsalma,
forró víz,
1 kg anyagra (tiszta suly )
80 deka cukrot számítunk.
2 bögre forró víz
2 kávéskanál citrom só

Elkészítés:


A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük
Tetszés szerinti formába öntjük, ami lehet puding-, őzgerincforma. Másnap zsírpapírra kiborítjuk és száraz helyen tartjuk 2-3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.

Birsalmasajt

Kinek a kedvence ez a recept?


Babi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Zsíros linzer - almás pite
Zsíros linzer - almás pite

A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk. Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk neg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Felhő szelet
Felhő szelet

A vizet (megsózzuk),a felforralt a vajat, (beledobjuk ha felolvadt), és a lisztet összekeverjük. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. 5 percre letakarjuk, majd ha...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Diós muffin
Diós muffin

Először a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd a sütőpor-kakaó-liszt keverékét beleforgatjuk. Formákba öntjük és kb 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben sütjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Grízes túrós kavart (bögrés)
Grízes túrós kavart (bögrés)

1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 2. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. 2. Kisebb méretű, sü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk