• 50 dkg apró szemű, teljes kiörlésű zabpehely (fontos, hogy apró szemű legyen, hogy könnyen "átázzon")
• 1 kg alma
• 20 dkg dió apróra vágva
• 1-2 tk. fahéj ízlés szerint
• 10 dkg szűrt kókuszzsír
1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt.
2. Az egészet kézzel jól összegyúrtam, és egy viszonylag kissebb tepsit kikentemkókuszzsírral, és beliszteztem teljes kiörlésű lisztel, majd elegyengettem benne a tésztát. (Ha nincs otthon kis szemű zabpelyhed, szerintem hagyd a szmötyit állni legalább fél órát, hogy átázzon!)
3. Kb. fél órát volt bent a sütőben 200 fokon. Nem kell megijedni tőle, ilyenkor még igencsak folyós a belseje. Hagytam kihűlni (így megszilárdult) és úgy szeleteltem fel.
Nem kell egy nagyon édes süteményre számítani, de kifejezetten finom és a "gombalázadás" teljesen jól kiküszöbölhető vele. :) Mivel én nem vagyok édesszájú, javaslom édesszájú sorstársaimnak, hogy turbózzák fel egy kis bionom édesítőszerrel. :)
Lisztet, kristálycukrot, sütőport összekeverjük, majd zsírozott tepsibe szórjuk a felét,rámorzsoljuk a túrót, ráforgácsoljuk a vajat, citromhéjat, mazsolát, ki mit szeret, vaníliás...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát és sütjük 190 fokos- sütőfüggő- előmelegített sütőben sütjük kb 70 perc Ha kihűlt, a tetejére csokimázat készítünk Csoki máz: - 12 dkg porcukor - 2 ev...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kekszhez minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban, egy tepsibe nyomkodjuk vékonyan, és 15 perc alatt 150 fokon megsütjük. Míg sül a kiolvadt epret az eritrittel botmixerrel pép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk. Sütőpapíron kisodorjuk, a papírral együtt a tepsibe helyezzük, ha szükséges kézzel elegyengetjük. Elősütjük (kb 12-15 perc). Ezalatt elkészí...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű