• 50 dkg apró szemű, teljes kiörlésű zabpehely (fontos, hogy apró szemű legyen, hogy könnyen "átázzon")
• 1 kg alma
• 20 dkg dió apróra vágva
• 1-2 tk. fahéj ízlés szerint
• 10 dkg szűrt kókuszzsír
1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt.
2. Az egészet kézzel jól összegyúrtam, és egy viszonylag kissebb tepsit kikentemkókuszzsírral, és beliszteztem teljes kiörlésű lisztel, majd elegyengettem benne a tésztát. (Ha nincs otthon kis szemű zabpelyhed, szerintem hagyd a szmötyit állni legalább fél órát, hogy átázzon!)
3. Kb. fél órát volt bent a sütőben 200 fokon. Nem kell megijedni tőle, ilyenkor még igencsak folyós a belseje. Hagytam kihűlni (így megszilárdult) és úgy szeleteltem fel.
Nem kell egy nagyon édes süteményre számítani, de kifejezetten finom és a "gombalázadás" teljesen jól kiküszöbölhető vele. :) Mivel én nem vagyok édesszájú, javaslom édesszájú sorstársaimnak, hogy turbózzák fel egy kis bionom édesítőszerrel. :)
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de már nem meleg vajat / margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet, ezután habverővel összekeverjük. Ha kész, hozzáöntjük az olajat is és összekeverjük. A lisztet összekeverjük a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütünk egy piskóta tekercset és külön egy piskóta lapot. A tekercset megtöltjük lekvárral és vékony szeletekre vágjuk. Torta formába belerakjuk óvatosa, egymás mellé egy kört alkot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz