50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 tojás keményre vert habját 1 pohár porcukorral, 1 pohár zúzott gyümölccsel kikeverünk. Üvegpoharakba halmozzuk, habbal, csokireszelékkel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet átszitáljuk egy nagyobb tálba hozzáadjuk a két fajta cukrot,sót,tojást a tejet kézi habverő segítségével simára keverjük majd belereszeljük a banánt,és a szódát és az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát kimagozzuk és félbevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már kifehéredett és megnőtt a térfogata h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű