50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl
só
Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. K...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinpapírokat beletesszük a 12 lyukú sütőforma mélyedéseibe. Egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd fokozatos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg lisztben elkeverünk 1 sütőport és a mézes masszához adjuk, majd 2 dl tejjel hígítjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) öntjük és 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű