2 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
fél csésze cukor
1 tojás
5 dkg vaj vagy ráma
1,5 csésze tej
A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük.
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a lisztes keveréket.
A formát erősen kivajazzuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrokat és jól összedolgozzuk. A tejet és az olajat beleöntjük, beleszórjuk a sót, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, kimagozzuk az almát, és nagyon keskeny cikkekre aprítsuk. Egy adagot félreteszünk a díszítéshez. A tojásfehérjéből csipetn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesEzt gyorsan össze kell gyúrni, és két órát a hűtőben pihentetni. Nagyon finom ropogós habrolók lesznek belőle, ez a recept a nagymamám 1955-ös szakácskönyvéből való!! 30dkg porcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű