Hozzávalók
1 tepsire
A pudinghoz
9 dl 2,8%-os tej
80 g pudingpor (vaníliás)
4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához
5 db tojásfehérje
5 db tojássárgája
25 dkg kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
1 dl 2,8%-os tej
1 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
25 dkg búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
A mázhoz
375 g tejföl (20%-os)
4 púpozott evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez
50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
2 evőkanál étolaj
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. tojások Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem. átszitálom Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport szétválasztom sárgájára .A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós Egy 25x34 cA masszát beleöntöm a tepsibe.m-es tepsit kikenek majd ki.Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm. szeletelem.A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt. felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
A cukrot tálba tesszük, megnedvesítjük 4 kanál hideg vízzel, hozzátesszük a tojássárgákat, és habverővel addig kavarjuk, míg egészen sűrű, habos lesz. A tojásfehérjéket 4 kanál v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent össze keverünk, majd 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, a közepéből kiskanállal kiszedünk, oda töltjük a karamell szószt, majd vissza fedjük a kiszedett darabkával....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepesaz élesztöt kevés tejjel felfutattjuk pici cukorral -a vajat vagy margarint elmorzsoljuk a lisztel +a felfutatott élesztőval + só+ tejföl -jól összegyúrjuk ha kell egy pici teje...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű