Családireceptkönyv.hu

Párizsi (csoki)krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tejszín
Cukor
Vaj
Kakaópor

Elkészítés:


Tejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. És kész!!
Amíg kihűl, néha megkeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha túl híg, kakaóval, vajjal sűríthető.
Ha tortatöltéshez, -kenéshez kell, sűrűbb krém szükséges.
Tejszín helyett lehet tej is, ez esetben több vaj kell.
A kész krém változatosak ízesíthető is: chillivel és/vagy kandírozott naracshéjjal, levendulával, gyömbérrel, mindenféle olajos maggal, aszalt gyümölccsel, darált grillázzsal vagy karamellel, mézes puszedlivel, darabokra tört habkarikával stb.
Hűtőben sokáig eláll, fagyasztható is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve
Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
560. Néró
560. Néró

A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük. A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
504. Gyümölcsös parfé
504. Gyümölcsös parfé

Tejföl cukor össze,bele gyümölcs.Tejszínt felverni.A két masszát összekeverni Tál:piskóta,krém,piskóta,krém. Dísz: gyümölcs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk