Tejszín
Cukor
Vaj
Kakaópor
Tejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. És kész!!
Amíg kihűl, néha megkeverjük.
Ha túl híg, kakaóval, vajjal sűríthető.
Ha tortatöltéshez, -kenéshez kell, sűrűbb krém szükséges.
Tejszín helyett lehet tej is, ez esetben több vaj kell.
A kész krém változatosak ízesíthető is: chillivel és/vagy kandírozott naracshéjjal, levendulával, gyömbérrel, mindenféle olajos maggal, aszalt gyümölccsel, darált grillázzsal vagy karamellel, mézes puszedlivel, darabokra tört habkarikával stb.
Hűtőben sokáig eláll, fagyasztható is.
1. Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. 2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsib...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézElkészítés: 1. Tojássárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel, olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. 2. Pudingpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 30 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű