Tejszín
Cukor
Vaj
Kakaópor
Tejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. És kész!!
Amíg kihűl, néha megkeverjük.
Ha túl híg, kakaóval, vajjal sűríthető.
Ha tortatöltéshez, -kenéshez kell, sűrűbb krém szükséges.
Tejszín helyett lehet tej is, ez esetben több vaj kell.
A kész krém változatosak ízesíthető is: chillivel és/vagy kandírozott naracshéjjal, levendulával, gyömbérrel, mindenféle olajos maggal, aszalt gyümölccsel, darált grillázzsal vagy karamellel, mézes puszedlivel, darabokra tört habkarikával stb.
Hűtőben sokáig eláll, fagyasztható is.
A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk külön a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral verjük szinte fehéredésig. A habot és a sárgáját óvatosan forgassuk össze, szitá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot a tojássárgával kihabosítjuk. Tojásfehérjét keményre felverjük géppel. Majd ezeket a liszttel óvatos összeforgatom. Sütőpapíros tepsibe öntöm.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét felverjük, az édesítőt kanalanként adagoljuk hozzá, kemény habbá verjük. A sárgáit egyenként beledolgozzuk,hozzáadjuk a narancslét végül a darált diót is óvat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes