8 réteslap, 1 nagy pohár tejföl (a tejfölös pohár lesz a mérce), 3 tojás, ½ pohár étolaj, ¾ pohár cukor, 1 pohár búzadara, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, meggybefőtt, 1 kis tejföl + 1 tojás
A gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!).
A tejfölt, tojást, cukrokat, darát, sütőport, olajat összekeverjük és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük. Meggyszemekkel megszórjuk és ráfektetjük a másik 4 réteslapot.
A kis tejfölt elkeverjük a tojással és tetejére kenjük. Kb. 35-40 percig sütjük.
A tápióka gyöngyöket 20 percre beáztatjuk a vízbe. Majd leszűrjük egy sűrű szitán. A kókusztejet felforraljuk a lime héjával, a kaffír lime levéllel, és a csillagánizzsal (1/4-ed...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...
Elkészítési idő:Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény Almás lepény recept Almás lepény Beküldve: 2014.03.19. Kategória: Almás sütik...
Elkészítési idő: