Családireceptkönyv.hu

Liszt nélkül készült palacsinta (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg Totu
1/2 dl szódavíz
1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1-2 evőkanál citromlé
1 kezeletlen citrom héja
2 evőkanál felolvasztott kókuszolaj
4 tojás

a sütéshez:
diónyi kókuszolaj

Elkészítés:


Az elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Olajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon (nagy lángon sütve szakadni fog, kisebb lángon viszont nem!) mindkét oldalán átsütjük. Ez a mennyiség a palacsintasütő méretétől függően 4-6 palacsinta elkészítéséhez elég. 1-1,5 betöltött palacsinta elfogyasztása után már nem nagyon lehet többet enni, annyira laktató.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tücsökbogár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcskrém babapiskótával
Gyümölcskrém babapiskótával

A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát. A gyümölcshúst pür...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Piskóta kókuszreszelékből
Piskóta kókuszreszelékből

A kókusztejgyártásnál maradt kókuszreszelékem, kb. 15 dkg.Gondoltam, sütök belőle egy csokis valamit kisfiamnak.6 tojást szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem géppel.Ebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mocskos tészta
Mocskos tészta

Lobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos - Citromos süti 4 - OK
Citromos - Citromos süti 4 - OK

1. A tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. 2. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. 3. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk