1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA turot osszetorjuk egy talban egy fakanal segitsegevel, majd hozzaadjuk a cukrot, tojast ,szodabikarbonat ,vanilias cukrot es alaposan elkeverjuk. Miutan sima masszat kaptunk, las...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegítem a sütőt 200 fokra. A tepsibe teszek sütőpapírt, vagy kizsírozom, meghintem liszttel. Egy tálba ütöm a tojásokat, melléteszem a zsírt és a cukrot. Összeszitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukro...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes