Alap:
2 db nagyobb ostyalap
Krém:
1 kg háztartási keksz
4-5 dl tej
40 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg vaj
rum aroma
A keksz felét ledarálom, a másik felé durvára összetöröm. A tejet és a cukrot főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Félrehúzom a tűzről és beleteszem a vajat. Az így elkészült krémbe beleforgatom a kekszeket, és így forrón az ostyalapra kenem. Vagy két percig rajta hagyom, hogy a lap kicsit puhuljon, majd óvatosan és szorosan feltekerem, majd hagyom teljesen kihűlni.
Elkészítése a kakaós piskótának: A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot, azzal is verjük egy kicsit, aztán egyenként beletesszük a tojások...
Elkészítési idő:A tejet, a cukorral, élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral vagy sütőmargarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a csipet só, a tojásokat,...
Elkészítési idő: 2 óra