Alap:
2 db nagyobb ostyalap
Krém:
1 kg háztartási keksz
4-5 dl tej
40 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg vaj
rum aroma
A keksz felét ledarálom, a másik felé durvára összetöröm. A tejet és a cukrot főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Félrehúzom a tűzről és beleteszem a vajat. Az így elkészült krémbe beleforgatom a kekszeket, és így forrón az ostyalapra kenem. Vagy két percig rajta hagyom, hogy a lap kicsit puhuljon, majd óvatosan és szorosan feltekerem, majd hagyom teljesen kihűlni.
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KözepesA lisztet, a gyömbért, a narancshéjat, a vajat és egy csipet sót egy tálba tesszük. A vajat a liszttel szépen összemorzsoljuk, majd ehhez adjuk hozzá a cukrot és a tejet. Kézzel sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ MACARON Sütőpapírra egyforma méretű köröket rajzoljunk! Kb. 3-4 cm átmérőjű. Minden legyen előkészítve, csak úgy dolgozzunk a masszával! Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz