Családireceptkönyv.hu

Túrós-gesztenyés alagút


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojásból piskótalap:
25 dkg túró
25 dkg gesztenymassza
3 dl tejszín
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg reszelt fehér csoki

Díszítéshez
10 dkg ét tortabevonó massza
25 dkg mascarpone krémsajt
1 tojássárgája
fehér csokiforgács

Elkészítés:


A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is. A túrót a cukorral, meg a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és félretesszük. Addig felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzákeverjük. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat. A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és behűtjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, tegyünk hozzá olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából, és bevonjuk a csokival. Végül fehér csokiforgáccsal díszítem. Jól behűtöm, majd keskeny szeletekbe kínálom.

Túrós-gesztenyés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Mákos kevert süti
Mákos kevert süti

A tojásokat kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót az olvasztott vaj kivételével. Összekeverjük, az olvasztott vajat is hozzáadjuk, egyneművé keverjük. Sütőpapírr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fagyi szelet
Fagyi szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Meglepetés almás
Meglepetés almás

A vajat és a lisztet összekeverjük, hozzájuk a sütőport, majd a túrót. A tésztát hűtőben kihűtjük, majd vékonyra kinyújtjuk és 8 dg egyforma négyszögre vágjuk. Minden négyszögbe be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis omlós keksz
Csokis omlós keksz

A diót a xilittel együtt megdarálom ( azért szoktam mostanában együtt darálni őket, mert így könnyebb, a dió kevésbé fog összeállni, kicsit könnyebben tud dolgozni az aprító). A kó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk