4 tojásból piskótalap:
25 dkg túró
25 dkg gesztenymassza
3 dl tejszín
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg reszelt fehér csoki
Díszítéshez
10 dkg ét tortabevonó massza
25 dkg mascarpone krémsajt
1 tojássárgája
fehér csokiforgács
A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is. A túrót a cukorral, meg a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és félretesszük. Addig felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzákeverjük. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat. A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és behűtjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, tegyünk hozzá olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából, és bevonjuk a csokival. Végül fehér csokiforgáccsal díszítem. Jól behűtöm, majd keskeny szeletekbe kínálom.
A tojásokat kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót az olvasztott vaj kivételével. Összekeverjük, az olvasztott vajat is hozzáadjuk, egyneművé keverjük. Sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet összekeverjük, hozzájuk a sütőport, majd a túrót. A tésztát hűtőben kihűtjük, majd vékonyra kinyújtjuk és 8 dg egyforma négyszögre vágjuk. Minden négyszögbe be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót a xilittel együtt megdarálom ( azért szoktam mostanában együtt darálni őket, mert így könnyebb, a dió kevésbé fog összeállni, kicsit könnyebben tud dolgozni az aprító). A kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű