Családireceptkönyv.hu

Túrós-gesztenyés alagút


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojásból piskótalap:
25 dkg túró
25 dkg gesztenymassza
3 dl tejszín
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg reszelt fehér csoki

Díszítéshez
10 dkg ét tortabevonó massza
25 dkg mascarpone krémsajt
1 tojássárgája
fehér csokiforgács

Elkészítés:


A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. A formát a vastagabb lappal kibéleljük. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is. A túrót a cukorral, meg a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, és félretesszük. Addig felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzákeverjük. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat. A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és behűtjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, tegyünk hozzá olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából, és bevonjuk a csokival. Végül fehér csokiforgáccsal díszítem. Jól behűtöm, majd keskeny szeletekbe kínálom.

Túrós-gesztenyés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

Tészta: A lisztet mérjük ki és adjuk hozzá a szódabikarbónát. A tojásokat üssük egészben egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a robotgép legmagasabb fokozatán verjük...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Nehéz
share
Cseresznyés - Panettone - OK
Cseresznyés - Panettone - OK

1. A lisztet beleöntjük egy tálba, és a közepébe kialakítunk egy mélyedést, amibe beleszórjuk az élesztőt, egy evőkanál cukrot, a tej felét, és addig keverjük, amíg az élesztő foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Mágnás diós pite
Mágnás diós pite

◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️A liszthez hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk vele. ◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a sütőport, a tojások sárgáját, a citrom levét és a tejfölt. ◾...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Fahéjas almagombóc
Fahéjas almagombóc

Hámozzuk, apróra vágjuk és megszórjuk fahéjjal az almát. Tálban összekeverjük az olvasztott vajat a darával, a tejjel, a cukorral, a tojásokkal és csipet sóval. Hozzáadjuk az almát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk