6 tojásból sütött piskóta (vagy helyette babapiskóták)
6 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag csokoládés pudingpor
4 tojás
rum
mazsola
meggy
1 liter habtejszín
porcukor
6 tojásból piskótát sütünk gáztepsiben (ne legyen túl vastag), vagy helyette babapiskótákat használhatunk. Kevés tejben csomómentesre kavarunk 1 evőkanál lisztet, és 2 csomag csokis pudingport, majd hozzáadjuk az összes tejet. Felfőzzük. 4 tojássárgáját kikeverünk, és a krémbe főzzük. A 4 tojásfehérjét ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, és még melegen belekeverjük a csokikrémbe. Tetszés szerint rumot adunk hozzá. A csokikrém olyan sűrűségű, mint a tejföl, ne legyen túl kemény, de ne is laza. Mazsolát forró vízben beáztatjuk, és lecsurgatjuk. A piskótát tetszés szerinti csíkokra felvágjuk, és rummal meglocsoljuk. 1 liter habtejszínt fixálóval kemény habbá felverünk (ha nem cukrozott, porcukorral édesítsük).
A somlóit kb. 20 × 15 cm méretű jénai vagy porcelán tálban készítjük el. Az edény aljára tejszínhabot teszünk, rá a csíkokra vágott piskótát (nem túl sűrűn, hogy krémet közéjük is tudjunk majd kenni), rászórjuk a mazsolát és a meggyet, majd rákenjük a csokikrémet. Aztán újra tejszínhab következik, és megismételjük a rétegeket (piskóta, mazsola, meggy, csokikrém). A tetejére hab kerüljön. Lehet díszíteni meggyel, vagy csokoládét csorgatni rá. A hűtőben hagyjuk állni.
A megmosott gyümölcsöket megtöröljük, félbevágjuk, kimagozzuk. Közben felforrósítjuk a grillserpenyőt. A gyümölcsök vágott felét belenyomjuk a nádcukorba, ami szépen rátapad. A fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt légkeveréses 175 fokra, egy tepsibe sütőpapírt szabok (lehetőleg ne kunkorodjon fel az oldalaknál, hanem szépen feküdjön fel a tepsire). Szétválasztjuk a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn jó sok almával szeretem. Fahéj almát vettem most hozzá, meghámoztam, lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hogy ne nagyon barnuljon be. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű