40 dkg liszt
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
8 dkg porcukor
3 evőkanál tej
szilvalekvár
A lisztet a vajjal összedolgozzuk, majd a tejfölt és a sót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Majd kinyújtjuk a tésztát és háromszögeket vágunk belőle. Megcsináljuk a tölteléket: a diót, a porcukorral és a tejjel összekavarjuk és megkenjük vele a háromszögek vastagabbik felét, majd feltekerjük. Tetszés szerint lekvárral is megkenhetjük. Csinálhatjuk úgy is, hogy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, a körökre halmozzuk a tölteléket és kifliket formálunk belőle. Papírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült, még meleg kifliket porcukorba forgatjuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk., majd 3 cipót formálunk.belőle. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. Fél ujjnyi vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a sóval és a porcukorral. A vajat is verjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet a tojásokkal habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, csomómentesre keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához: 2,5 dl vizet, 15 dkg zsírral felforralunk, aztán 20 dkg lisztet teszünk bele. Kicsit főzni, majd levenni. 2. Egyenként 5 db tojást jól elkeverünk benne. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz