Családireceptkönyv.hu

Mozart szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
5 tojás
2 dkg kakaópor
10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
fél dl étolaj
3 evőkanál víz

A krémhez:
3 tojás
4 dl tej
2 evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 doboz mascarpone sajtkrém
20 dkg Nutella
20 dkg marcipán
mandula aroma

A felső lapra:

1 tojásfehérje
10 dkg cukor
mandula aroma

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, majd 3 egyenlő részre vágjuk. A krémhez az egész tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverjük, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot, amivel habosra keverjük. A Nutellát az alsó lapra kenjük, a marcipánt (amihez adunk mandula aromát is) vékonyra kinyújtjuk, majd a mogyorókrémre simítjuk. A krémet mandula aromával szép zöldre megszínezzük, majd a felét rákenjük a marcipánra. Ráhelyezzük a második lapot, de erre már csak krémet teszünk. Jöhet rá a harmadik lap, amire az alábbi habot simítjuk: a tojásfehérjét a cukorral és kevés mandula aromával gőz felett felverünk. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.

Mozart szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pudingos keksz
Pudingos keksz

A margarint keverjük ki a porcukorral, a vanília cukorral, lisztet szitáljuk hozzá és gyúrjuk össze a masszát. --Mérleg segítségével Osszuk el 3 egyenlő részre Egyikbe belekeverj...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Kókuszkrémes cola szelet
Kókuszkrémes cola szelet

Ezeket összekeverni s 26 x 34 cmes tepsiben sütni. Kihűteni. Krém: 7 dl tejben 2 cs vanillia puding port sűrűre főzni, hűteni. 15 dkg ramat 8 ek porcukorral kikeverni és belekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Mikrós süti
Mikrós süti

Mindent alaposan összekeverünk és kivajazott vagy gyengén kiolajozott bögrékbe töltjük,de csak félig legyen a bögre! 4-5 perc alatt megsül a mikróban.Hagyjuk kihülni,éles késsel vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Fánk- Sfogliatelle az olasz fánk...
Fánk- Sfogliatelle az olasz fánk...

1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük, a tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben, a lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk