A tésztához:
5 tojás
2 dkg kakaópor
10 dkg cukor
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
fél dl étolaj
3 evőkanál víz
A krémhez:
3 tojás
4 dl tej
2 evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 doboz mascarpone sajtkrém
20 dkg Nutella
20 dkg marcipán
mandula aroma
A felső lapra:
1 tojásfehérje
10 dkg cukor
mandula aroma
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, majd 3 egyenlő részre vágjuk. A krémhez az egész tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverjük, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot, amivel habosra keverjük. A Nutellát az alsó lapra kenjük, a marcipánt (amihez adunk mandula aromát is) vékonyra kinyújtjuk, majd a mogyorókrémre simítjuk. A krémet mandula aromával szép zöldre megszínezzük, majd a felét rákenjük a marcipánra. Ráhelyezzük a második lapot, de erre már csak krémet teszünk. Jöhet rá a harmadik lap, amire az alábbi habot simítjuk: a tojásfehérjét a cukorral és kevés mandula aromával gőz felett felverünk. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
A margarint keverjük ki a porcukorral, a vanília cukorral, lisztet szitáljuk hozzá és gyúrjuk össze a masszát. --Mérleg segítségével Osszuk el 3 egyenlő részre Egyikbe belekeverj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesEzeket összekeverni s 26 x 34 cmes tepsiben sütni. Kihűteni. Krém: 7 dl tejben 2 cs vanillia puding port sűrűre főzni, hűteni. 15 dkg ramat 8 ek porcukorral kikeverni és belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverünk és kivajazott vagy gyengén kiolajozott bögrékbe töltjük,de csak félig legyen a bögre! 4-5 perc alatt megsül a mikróban.Hagyjuk kihülni,éles késsel vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük, a tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben, a lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű