a tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
5 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack-
a habhoz
3 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Addig előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk kör alakúra (4,5 cm-rel nag...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A vajat a cukorral habosra verem robotgéppel, majd a tojással is simára keverem. A száraz hozzávalókat apránként adom hozzá, nem szabad túlkeverni. A végén keverem el e...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukrot a tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes