-30 dkg Mester sütemény liszt,
-20 dkg Rama margarin,
-15 dkg porcukor,
-1 egész tojás,
-18 dkg darált dió,
-1 evőkanál kakaópor
Krém:
-2,5 dl tej
-2 ek gluténmentes liszttel (rizsliszt 40 gr volt)
-1 vanília
-12,5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, kis golyókat formálunk belőle és kis fém mandula formákba nyomkodjuk. Én nem kentem ki a formát vajjal,mert a tészta elég zsíros és a formából minden sütemény kijött szépen.180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell sokáig sütni,kb 15 perc.
Krém:
A tejet felfőzzük a liszttel és 1 vaníliával. A vajat vagy margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral.Összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és mehet bele egy fél mandula aroma.
Ebből a tésztából 130 db lett, összeragasztva 65 db.
Az első négy hozzávalót egy tálba szitáltam (szerintem nem jó kihagyni, levegősebb tőle a tészta), elkevertem a másik hat hozzávalót, ráöntöttem az átszitált lisztes keverékre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tésztához a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tojáshoz adjuk, és sima...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kézi habverővel felverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót az olvasztott vaj kivételével. Összekeverjük, az olvasztott vajat is hozzáadjuk, egyneművé keverjük. Sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a diót,a citrom reszelt héját, a sót, a sütőport és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjuk. Fóliával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű