-30 dkg Mester sütemény liszt,
-20 dkg Rama margarin,
-15 dkg porcukor,
-1 egész tojás,
-18 dkg darált dió,
-1 evőkanál kakaópor
Krém:
-2,5 dl tej
-2 ek gluténmentes liszttel (rizsliszt 40 gr volt)
-1 vanília
-12,5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, kis golyókat formálunk belőle és kis fém mandula formákba nyomkodjuk. Én nem kentem ki a formát vajjal,mert a tészta elég zsíros és a formából minden sütemény kijött szépen.180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell sokáig sütni,kb 15 perc.
Krém:
A tejet felfőzzük a liszttel és 1 vaníliával. A vajat vagy margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral.Összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és mehet bele egy fél mandula aroma.
Ebből a tésztából 130 db lett, összeragasztva 65 db.
-Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Mindegyikhez 3-3 ev. kanál kristálycukrot adunk. Először kemény habbá verjük a fehérjét. Ezután habosra keverjük a sárgákat, ehhez a...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KözepesA vajat és a kockára tört csokit megolvasztjuk gőz felett - amikor kész, pár percig hűlni hagyjuk. A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajas-csokis masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Egy szögletes, nagy méretű jénai edényt bevizezünk Fóliával kibéleljük úgy, hogy nem vágjuk le a tekercsről előre, azért hogy a végén be is tudjuk takarni a sütit. -Felverjük a c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZsírozott, lisztezett tepsiben kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű