-30 dkg Mester sütemény liszt,
-20 dkg Rama margarin,
-15 dkg porcukor,
-1 egész tojás,
-18 dkg darált dió,
-1 evőkanál kakaópor
Krém:
-2,5 dl tej
-2 ek gluténmentes liszttel (rizsliszt 40 gr volt)
-1 vanília
-12,5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, kis golyókat formálunk belőle és kis fém mandula formákba nyomkodjuk. Én nem kentem ki a formát vajjal,mert a tészta elég zsíros és a formából minden sütemény kijött szépen.180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell sokáig sütni,kb 15 perc.
Krém:
A tejet felfőzzük a liszttel és 1 vaníliával. A vajat vagy margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral.Összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és mehet bele egy fél mandula aroma.
Ebből a tésztából 130 db lett, összeragasztva 65 db.
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe mérjük bele, az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem kell felfuttatni. Könnyen nyújtható tésztát csinálunk belőle. Hagyjuk pihenni, kelni a tésztá...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KönnyűA tojást a joghurttal összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha már simára kevertük, beleöntjük a zabpelyhet is. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi alapanyagot és gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrom. Kinyújtom, kivajazott-lisztezett tepsire fektetem és a hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesHasítsuk fel a vaníliarudat, a tejet öntsük bele egy vastag falú fazékba, adjuk hozzá a vaíliarudat, tegyük fel melegíteni, vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. A tej melegszik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű