Muffin alaprecept 12 dbhoz:
10 dkg puha margarin vagy vaj,
13 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 egész tojás,
20 dkg finomliszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 dl tej
só
A margarint robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliáscukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenként hozzákeverem a tojásokat (kb. 30 másodpercig). Következő lépésként elvegyítem a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton a masszához keverem.
Akár így is maradhat és már süthető is...
A 12 db-os muffin formát, ha nincs papírom, alaposan kikenem margarinnal, kilisztezem és hibátlanul kiborulnak a sütemények a formából. Előmelegített sütőbe közepes fokozaton 20-25 percet sütöm, de egy tűpróba sosem árthat, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.
Read more: http://nagymamamkonyhajabol.hupont.hu/58/muffin-alaprecept#ixzz3T2joliFS
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...
Elkészítési idő:A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a mézet, nagyon kev...
Elkészítési idő:Első lépésben megdarálom a diót. Diós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot....
Elkészítési idő: