menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsafánk


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
A díszítéshez
sárgabarack dzsem
porcukor

Elkészítés:


http://aprosef.hu/rozsafank
előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb
Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk
Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.
A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek
A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.

Rózsafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Málnás csoda
Málnás csoda

4 dl tejfölt kikeversz egy kis porcukorral (kellemes íze legyen ), adsz hozzá egy kis vaniliás cukrot, reszelt citromhéját, aztán hozzákeversz még 4 dl tejszínt és addig kevered, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokis túrós süti
Csokis túrós süti

Elkészítése: A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrógombóc szénhidrátcsökkentett
túrógombóc szénhidrátcsökkentett

A túrót keverd ki az édesítővel és a 2 egész tojással, add hozzá a zablisztet és az útifű maghéjat, majd hagyd állni, hogy a maghéj felszívja a massza nedvességtartalmát és összeál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Zserbó
Zserbó

A tésztához valókat gondosan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. Az 1. tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk