Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A mi szilvás lepényünk...


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg puha vaj
cukor, vagy édesítő ízlés szerint
2 tojás
5 dkg élesztő
kb. 3 dl langyos tej
csipet só

Elkészítés:

A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Mig kel kimagozom a szilvát ( kb 1 kg)Elkészítem a tetejére a tejfölös krémet: 5 dcl tejföl 2-3 evőkanál étolaj ( tejföl keménységétől függ ) cukor, vagy édesítő ízlés szerint, mokkás kanálnyi fahéj. Jól kikeverem. A megkelt tésztát kinyujtom, zírozott, lisztezett tepsibe (ha nagyon leves a szilva meghintem búzadarával) A kimagozott szilvát magházával lefelé sorban rárakom....Végül rálocsolom a fahéjas édes tejfölt, még kelesztem kicsit ..előmelegített sütőben közepes tűznél sütöm . ( Ez gáztepsi adag) Ha van bőven tejföl, többet is rakhatunk, nem rontja el ha vastagabb a krém :-)

A  mi  szilvás  lepényünk...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors fahéjas szilvás pite bögrésen
Gyors fahéjas szilvás pite bögrésen

Összekeverjük, beleöntjük a tepsibe beletesszük a szilvát megszórjuk fahéjjal. Kb. 180 fokra előmelegített sütőben tűpóróbáig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
skót vajas keksz
skót vajas keksz

1 A szoba hőmérsékletű vajat habosra verem a porcukorral egy mixer segítségével, majd hozzáadom a vaníliát és a sót. 2. Elkeverem, hozzáadom a lisztet, kézzel összegyúrom. Fontos,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Káposztás derelye
Káposztás derelye

A káposztát készre pároljuk, hozzáadjuk az átpasszírozott hagymát, a sárgarépát, a petrezselymet, a paradicsompürét és ízlés szerint ízesítjük. Közepes sűrűségű tésztát gyúrunk, vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Egérke - OK
Fánk - Egérke - OK

1. A tejet egy csipet sóval felforraljuk, és a lisztet állandóan kevergetve, apránként szórjuk bele. 2. Fakanállal a tűzön addig dagasztjuk, míg az edény falától el nem válik a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk