50 dkg liszt
10 dkg puha vaj
cukor, vagy édesítő ízlés szerint
2 tojás
5 dkg élesztő
kb. 3 dl langyos tej
csipet só
Elkészítés:
A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Mig kel kimagozom a szilvát ( kb 1 kg)Elkészítem a tetejére a tejfölös krémet: 5 dcl tejföl 2-3 evőkanál étolaj ( tejföl keménységétől függ ) cukor, vagy édesítő ízlés szerint, mokkás kanálnyi fahéj. Jól kikeverem. A megkelt tésztát kinyujtom, zírozott, lisztezett tepsibe (ha nagyon leves a szilva meghintem búzadarával) A kimagozott szilvát magházával lefelé sorban rárakom....Végül rálocsolom a fahéjas édes tejfölt, még kelesztem kicsit ..előmelegített sütőben közepes tűznél sütöm . ( Ez gáztepsi adag) Ha van bőven tejföl, többet is rakhatunk, nem rontja el ha vastagabb a krém :-)
A tésztát 3 részre vágjuk alsó lapra krém + meggy + krém + lap + krém meggy + krém + lap -> csoki máz
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűTészta: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadni kanalanként az olajat és a vizet, a lisztet és sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kétfelé o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Az összetevőkből piskótát sütünk. Sűrű krémet főzünk a fentiekből. Ha kihűlt, adunk hozzá 10 dkg vajat és rumaromát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű