50 dkg liszt
10 dkg puha vaj
cukor, vagy édesítő ízlés szerint
2 tojás
5 dkg élesztő
kb. 3 dl langyos tej
csipet só
Elkészítés:
A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem. Mig kel kimagozom a szilvát ( kb 1 kg)Elkészítem a tetejére a tejfölös krémet: 5 dcl tejföl 2-3 evőkanál étolaj ( tejföl keménységétől függ ) cukor, vagy édesítő ízlés szerint, mokkás kanálnyi fahéj. Jól kikeverem. A megkelt tésztát kinyujtom, zírozott, lisztezett tepsibe (ha nagyon leves a szilva meghintem búzadarával) A kimagozott szilvát magházával lefelé sorban rárakom....Végül rálocsolom a fahéjas édes tejfölt, még kelesztem kicsit ..előmelegített sütőben közepes tűznél sütöm . ( Ez gáztepsi adag) Ha van bőven tejföl, többet is rakhatunk, nem rontja el ha vastagabb a krém :-)
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját az édesítőszerrel és a vaníliás cukorhelyettesítővel - robotgép segítségével - habosra kevertem, majd apránként, folyamatos keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk. 2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit (vagy sütőkeretet) kibéleljük sütőpapírral. A margarint a csokival összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzácsurga...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). Ezután tesszük bele f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű