menu

Családireceptkönyv.hu

zabkorpás egészséges palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 deciliter tej
10 dkg zabkorpa
1 tojás
édesítőszer – ízlés szerinti mennyiségben
vaníliaaroma


Elkészítés:


Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthetjük is azonnal, kenjünk ki egy serpenyőt kókuszolajjal és süssük ki a palacsintákat. A töltelék lehet ugyanúgy bármi, mint a hagyományos palacsinta esetében, de azért ne a túlcukrozott dolgokat válasszuk persze!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Non Plus Ultra
Non Plus Ultra

A 40 dkg lisztet, a 25 dkg Rama-t 3 tojás sárgájával, 15 dkg porcukorral és a ½ csomag sütőporral összegyúrjuk. A tésztát (kb. 3-4 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3 t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Alma kókuszos bundában
Alma kókuszos bundában

A tojásból, lisztből és a tejből sűrű csomómentes palacsintatésztát készítünk. Ízlés szerint cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Az almákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejkaramella vaníliás
Tejkaramella vaníliás

A sűrített tejet, a cukrot, a mézet, a vajat, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart magjait egy nagyobb lábasba tesszük és alacsony lángon, folyamatosan keverve melegítjük míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pöttyöske
Pöttyöske

A tojásokból a szokásos módon piskótát sütünk. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet a vaníliás cukorral tejben felfőzzük és kihűtjük. Kihűlés után hozzáadjuk porcukorral ha...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk