- 1 nagyobb alma
- 1 tojás
- 7 dkg darált mák
- 1 ek. útifűmaghéj
- mazsola
- fahéj
- édesítő
Az almát lereszeljük, meghintjük fahéjjal és édesítjük. Hozzáadjuk a tojást, mákot, útifűmaghéjat, mazsolát, és ha szükséges még édesítőt. Formába öntjük (pici kuglóf forma), és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felv...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKeverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral. Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. Öntsd a for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tortaformát kibéleljük. a fehérjét egy nagy edénybe ütjük. alacsony fokozaton habosítani kezdjük elektromos habverővel. fokozatosan hozzáadunk két ek cukrot és cs. sót. keményr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű