10 dkg tarka quinoa (ez volt most itthon, ha neked fehér van, akkor azzal készítsd el)
5 dl rizstej
5 dkg datolya
1/3 rúd vanília kikapart belseje
1/2 bio narancs héja
csipet só
2 evőkanál chiamag
1 banán
1 evőkanál kakaóport
tetejére: kedvenc (savanykás) gyümölcs
Mérd ki a quinoat, majd forralt vízzel öntsd le. Hagyd állni néhány percig, majd alaposan öblítsd át, és tedd egy száraz serpenyőbe. Ekkor, folyamatos keverés mellett, lassú lángon szárítsd meg a magokat (ne pirítsd). Ez kb. 5 perces folyamat.
Önts rá fél liter rizstejet, tedd hozzá a fűszereket és a pici darabokra vágott datolyát.
Forrástól számítva kb. 20 perc alatt megfő. Viszont ne lepődj meg a színén (főleg, ha tarka quinával készíted), mert olyan szürkés, nagyon híg állagot fogsz látni.
Szórd bele a chiamagot, keverd össze. Tedd vissza rá a fedőt, és hagyd állni úgy 1 órát.
Ekkorra egy jó sűrű pudingod lesz. Tedd hozzá a kakaóport, és a botmixerezett banánt.
Adagold ki poharakba, a tetejét díszítsd gyümölcsökkel.
A tészta hozzávalóit rétes keménységűre gyúrjuk. A tojások fehérjét habnak verve 1 evőkanál liszt. A tölteléket a két lap közé tesszük, 3 óráig pihentetjük, forró sütőben kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összeállítjuk a tésztát, habosra keverjük a krémet. 2. A piramisformát megszórjuk porcukorral (én kókuszreszelékkel), és nagyobb gombócnyi tésztát nyomunk bele. 3. Mélyedés...
Elkészítési idő: kb 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és alufólián kinyújtjuk. 2. A gesztenyemasszát villával összetöröm, és a többi hozzávalókkal összekeverem, és rákenem a tésztára, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű